Info mailadres werkt weer!

Beste bezoekers website,

Bij de overdracht van de website is het doorsturen van mailadres info@adviesraadwmotdiel.nl  gestopt. Derhalve heeft u mogelijk geen reactie van ons teruggekregen. Mocht dit zo zijn dan verzoeken wij alsnog contact met ons op te nemen het mailadres werkt vanaf 1 mei 2018 weer goed.

Secretariaat Adviesraad WMO Gem. Tytsjereksteradiel

Wat zijn de regels van een keukentafelgesprek?

Indien u een WMO-vraag stelt aan gemeente, is de gemeente verplicht onderzoek te doen naar welke mogelijkheden u zelf heeft en/of dat de gemeente die gaat invullen of aanvullen.

Naar aanleiding van uw vraag neemt meestal het dorpenteam van onze gemeente contact met u op voor het inplannen van zg. keukentafellgesprek.

Voor een keukengesprek zijn o.a. door de ANBO, in samenwerking met meerderen, regels opgesteld die u hierbij ter beschikking worden gesteld en u kunnen ondersteunen in de voorbereiding op dit keukentafelgesprek.

Info over de mantelzorgweken Tytsjerksteradiel

 

Om de mantelzorger in het zonnetje te zetten, organiseert Steunpunt Mantelzorg Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen van 10 t/m 30 november de weken van de mantelzorger. Tijdens deze weken worden er op diverse locaties in de gemeentes gezellige ochtenden en middagen georganiseerd waar mantelzorgers elkaar onder het genot van een kop koffie met wat lekkers kunnen ontmoeten.

Maar dat is niet alles: ook kunnen zij hun wens aan de wensboom bevestigen. Vaak vinden mantelzorgers het moeilijk om aan te geven wat zij nodig hebben en wat zij wensen. Toch is het van belang dat dit wel gebeurt. Steunpunt Mantelzorg biedt hen daarom de kans om dit te doen én wil de wensen in vervulling laten gaan! Kom dus langs en…durf te wensen!
Meer informatie? Kijk op www.kearn.nl of bel 0511 465200 en vraag naar de

Tytsjerksteradiel
10 nov 14-16 u. Skewiel Trynwalden
11 nov 14-16 u. Bibliotheek Burgum
12 nov 10-12 u. Maskelyn Hurdegaryp
16 nov 15-17 u. Bibliotheek Gytsjerk
17 nov 14-16 u. Parel Eastermar
19 nov 10-12 u. MFC Noardburgum
19 nov 14-16 u. Berchhiem Burgum
23 nov 10-12 u. Geahus Garyp
24 nov 14-16 u. Bennema State Hurdegaryp
30 nov 14-16 u. Wurksjop Burgum

 

Bijeenkomst mensen met een psychische kwetsbaarheid

Om er achter te komen of er mensen met een psychische kwetsbaarheid zijn in deze regio die er belang bij hebben om bijv. “lotgenoten” te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, scholing te volgen of was er op donderdag 10 september een bijeenkomst in buurthuis Kiehool.

Op deze eerste bijeenkomst waren 5 geïnteresseerden en samen met hen werden heerlijke wraps klaargemaakt en natuurlijk ook opgegeten. Tijdens het eten klaarmaken, het eten en tijdens de koffie na het eten werd nader kennisgemaakt met elkaar en gepraat over of er een vervolg moet komen en zo ja wat dat zou moeten zijn. Duidelijk werd dat er behoefte is aan een vervolg maar dat het nog moeilijk is om exact aan te geven wat. Daarom hebben we wel en vervolg afgesproken en wel op donderdag 22 oktober. We gaan dan weer gezellig samen koken en eten en verder praten over een vervolg.

Wil jij deze avond langskomen (je mag ook samen met een ander komen), meld je dan aan voor 20 oktober via mail: info@kiehool.eu of tel.: 0511-469060. De deelname is gratis!

De organisatie is in handen van ervaringsdeskundigen GGD en St. SCW Burgum.

logo kiehool

Wegwijzer

Ziet u door de bomen het bos nog wel? Waar kunt u terecht voor actuele informatie en advies? Koepel WMO raden heeft een overzicht gemaakt van instanties en websites waar u informatie kunt vinden over de diverse onderwerpen en de nieuwe situatie in het sociale domein.
Download de Wegwijzer door op de button te klikken.